Maandelijks onze agenda per e-mail ontvangen?
Ja. Ik meld me aan!

Organisaties

Organisaties die hun thuis vinden in Het Punt

Het Punt huisvest naast cultuur en horeca een grote variëteit aan sportverenigingen, profit- en non-profit organisaties. Tevens heeft Het Punt een eigen biljartvereniging onder de naam “Het Punt”. Hieronder leest u meer over onze vaste ‘bewoners’.

Popschool

Popschool Twenterand is opgericht door Joost Visser. Joost is geen onbekende in Vroomshoop en zeker ook geen onbekende in de muziekwereld. Sinds september 2011 heeft Joost zijn eigen drumschool. Popschool Twenterand huurt een ruimte in Het Punt in de gang achter het Grand Café. In samenwerking met andere docenten verzorgt Popschool Twenterand drumlessen, zanglessen, gitaarlessen, pianolessen en percussielessen. De openingstijden en mogelijkheden van Popschool Twenterand vindt u op de website www.popschooltwenterand.nl.

De Harmonie

De Harmonie is een bekende muziekvereniging in Vroomshoop die bestaat uit een Orkest, Jeugdorkest, Malletband, Jeugdslagwerkgroep en Majorettes. De Harmonie houdt haar repetities en trainingen in Het Punt. Daarnaast maakt De Harmonie regelmatig gebruik van ons theater en het buitenpodium voor optredens en concerten. Meer informatie over De Harmonie Vroomshoop vindt u op de website www.deharmonievroomshoop.nl

Bibliotheek

Bibliotheek Vroomshoop is een moderne, gastvrije bibliotheek met ruime openingstijden en een prachtige collectie boeken, tijdschriften en andere media. De bibliotheek is het centrale middelpunt van het gebouw. Wanneer u de hoofdingang van Het Punt binnenkomt, ziet u de bibliotheek direct. Meer informatie over de bibliotheek leest u hier. Uiteraard kunt u voor meer informatie ook terecht op de website van de bibliotheek www.bibliotheektwenterand.nl

Zorgsaam Twenterand

ZorgSaam Twenterand, een organisatie voor welzijnswerk, biedt vanuit haar betrokkenheid bij de samenleving een breed scala aan diensten en activiteiten. Denk aan jeugd- en jongerenwerk, ouderenwerk, ondersteuning van vrijwilligers en maatschappelijke initiatieven op het gebied van sport, educatie, voorlichting en preventie. ZorgSaam Twenterand huurt meerdere kantoren in Het Punt en heeft ook Jongerencentrum Het Front in Het Punt gevestigd. De kantoren van ZorgSaam Twenterand en Jongerencentrum Het Front vindt u in de gang achter het Grand Café en de Bibliotheek. Meer informatie en de openingstijden van ZorgSaam Twenterand vindt u op de website www.zorgsaamtwenterand.nl

Eet Mee

ZorgSaam Twenterand is de organisator van het Eet Mee project dat maandelijks in Het Punt plaatsvindt. Het motto van Eet Mee is: samen eten is gezellig, u ontmoet anderen en het bevordert sociale contacten en betrokkenheid bij elkaar. Een maaltijd kost € 5,- per persoon, gezinnen met kinderen t/m 12 jaar betalen € 7,50 per gezin. Meer informatie vindt u op de website www.zorgsaamtwenterand.nl.

Vluchtelingenwerk

Vluchtelingenwerk zet zich in voor asielzoekers, vluchtelingen en andere nieuwkomers. De belangrijkste werkzaamheden zijn: ondersteuning bij de asielprocedure, taalmaatjes (individuele taalondersteuning), wegwijs maken in de lokale en Nederlandse samenleving, informatie, advies en ondersteuning bij inburgering. Sinds 1 december 2015 heeft Vluchtelingenwerk een vaste ruimte in Het Punt. Meer informatie vindt u op www.vluchtelingenwerk.nl.

Sportverenigingen

Verschillende sportverenigingen maken voor hun trainingen en wedstrijden gebruik van de sportzaal van het Punt: Korfbalvereniging TOP, Volleybalvereniging Medusa, Badmintonvereniging Twenterand, Basketbalvereniging Stars ’84, Gymnastiekvereniging LOVA, Taekwondo en Majorettes Harmonie Vroomshoop. Voor informatie, trainingstijden en lidmaatschap kunt u direct contact opnemen met de vereniging waarin u geïnteresseerd bent.

Team Eurosped

Met ingang van september 2017 komt er Eredivisie Volleybal naar Sporthal Het Punt. De dames van Team Eurosped zullen hun dagelijkse trainingen (maandag tot en met vrijdag) en ook hun thuiswedstrijden in Sporthal Het Punt hebben. De thuiswedstrijden vinden plaats op zondagmiddag en zijn voor publiek toegankelijk.

Enoch Educatie

Jannet Enoch heeft Enoch Educatie opgericht, om vanuit haar jarenlange ervaring als NT1 én NT2 docent, les te geven waarbij de volgende kernwoorden van belang zijn: kleinschalig, persoonlijke begeleiding, maatwerk, rekening houdend met ieders eigen achtergrond, kwaliteiten en leerstijl, humor, integriteit en enthousiasme. Enoch Educatie is een zelfstandig taalinstituut, gespecialiseerd in taaltrainingen aan volwassenen. Taaltrainingen aan mensen die hun niveau van de Nederlandse taal willen verbeteren of opfrissen. En taaltrainingen aan mensen die de Nederlandse taal niet als moedertaal hebben. Voor meer informatie kunt u terecht op www.enoch-educatie.nl